ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ


 

Robert F. Kennedy

Ο Robert F. Kennedy (1925-1968) σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Harvard και νομικά στο University of Virginia. Υπήρξε ο συντονιστής αμφότερων των προεκλογικών εκστρατειών του αδελφού του, John F. Kennedy, για την εκλογή του στη Γερουσία το 1952 και στην Προεδρία το 1960. Στην κυβέρνηση του αδελφού του είχε τον διττό ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης και του στενότερου και πιο έμπιστου συμβούλου του. Στη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κρίσιμη επιλογή του ναυτικού αποκλεισμού αντί της εισβολής, χάρη στην οποία αποσοβήθηκε ο πυρηνικός πόλεμος, και διαπραγματεύθηκε απευθείας με τον Σοβιετικό πρέσβη Ντομπρίνιν την απόσυρση των πυραύλων.

Διαβάστε Περισσότερα

 

Ayaan Hirsi Ali

Η Ayaan Hirsi Ali είναι διεθνούς φήμης συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ισλάμ. Γεννήθηκε το 1969 στη Σομαλία και ανατράφηκε ως μουσουλμάνα, και στα πέντε της χρόνια υπέστη τη βάρβαρη πρακτική της κλειτοριδεκτομής. Στα συνέχεια η οικογένειά της μετοίκησε διαδοχικά στη Σαουδική Αραβία, στην Αιθιοπία και τελικά στην Κένυα, όπου για ένα διάστημα η Hirsi Ali ακολούθησε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Το 1992, στα είκοσι δύο της χρόνια, για να αποφύγει τον γάμο που της επέβαλε ο πατέρας της, κατέφυγε στην Ολλανδία όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο.

Διαβάστε Περισσότερα

 

Chaim Herzog

Ο Chaim Herzog (1918-1997) διετέλεσε πρόεδρος του Ισραήλ, πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, διοικητής της ισραηλινής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και υποστράτηγος του Ισραηλινού Στρατού. Γεννήθηκε στην Ιρλανδία, αλλά το 1935 μετανάστευσε στην υπό βρετανική Εντολή Παλαιστίνη και εντάχθηκε στη Χαγκανά, τη μυστική στρατιωτική οργάνωση που υπήρξε ο πρόδρομος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου κατετάγη στον Βρετανικό Στρατό, πρώτα στο Σώμα Τεθωρακισμένων και κατόπιν στο Σώμα Πληροφοριών, και συμμετείχε στην απελευθέρωση των στρατοπέδων συγκέντρωσης και στη σύλληψη του Χάινριχ Χίμλερ. Αποστρατεύθηκε το 1947 και επέστρεψε στην Παλαιστίνη, όπου έλαβε μέρος ως αξιωματικός στον Πρώτο Αραβοϊσραηλινό Πόλεμο (1948-1949).

Διαβάστε Περισσότερα

Sir Basil Henry Liddell Hart

Ο Sir Basil Henry Liddell Hart (1895-1970) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς της στρατηγικής του πολέμου του 20ού αιώνα. Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε ως αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού. Η εμπειρία της μάχης του Σομ, μιας από τις φονικότερες μάχες της Ιστορίας, στην οποία το τάγμα του αποδεκατίστηκε και ο ίδιος τραυματίστηκε, τον επηρέασε βαθιά. Μετά την αποστράτευσή του, το 1927, αφιερώθηκε στη συγγραφή έργων στρατιωτικής ιστορίας και στρατηγικής του πολέμου.

Διαβάστε Περισσότερα

Christopher Montague Woodhouse, 5th Baron Terrington

Ο C. M. Woodhouse (1917-2001) υπήρξε στρατιωτικός, διπλωμάτης, βουλευτής του Βρετανικού Κοινοβουλίου, καθηγητής, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ένθερμος φιλέλληνας. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε αρχαία ελληνική γλώσσα και αρχαία ελληνική ιστορία και φιλοσοφία στο New College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Με το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου κατετάγη στον Βρετανικό Στρατό και σύντομα προήχθη σε μόνιμο αξιωματικό. Στις αρχές του 1941 εστάλη στην Ελλάδα ως μέλος της Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής.

Διαβάστε Περισσότερα